Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Relaxte race'

Max Verstappen had zondag een goede start bij de grand prix van Rusland, maar daarna had de Nederlander vooral een race...

Max Verstappen had zondag een goede start bij de grand prix van Rusland, maar daarna had de Nederlander vooral een race waarbij hij rustig even kon genieten van de natuur. 

Ja, mijn race was vrij relaxed zonder al die auto's in de buurt," zo vertelt Max na de tijd voor de camera's van Ziggo Sport. De Nederlander keek ook veelvuldig naar het grote bord om te kijken hoe de strijd om de overwinning zich ontwikkelde. "Ja, wat moet ik anders doen? Ik had een gat van 24 seconden voor me en 26 seconden achter me. Dan valt er weinig te doen."

Verstappen was vooral tevreden over de start van zijn race. "Mijn start was heel goed, ik koos het goede spoor naar bocht twee. Dat was allemaal prima. Vanaf dat moment was het best een saaie race. Onderweg heb ik best veel tegen mijn team gezegd, want de motor klonk niet zoals het moest. Aan het eind van de race hebben we het vermogen ook iets terug moeten draaien. Maar we hebben het einde gehaald en vijfde is dan het maximale. Meer zit er niet in als niemand een fout maakt."

Klasse Max!