Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen over incident met Massa: 'Mijn race was klaar'

Max Verstappen had een goede start maar zag daarna dat zijn race werd verpest door het incident met Felipe Massa tijdens...

Max Verstappen had een goede start maar zag daarna dat zijn race werd verpest door het incident met Felipe Massa tijdens ronde drie. De Nederlander baalde na afloop dan ook behoorlijk. 

De Nederlander startte op de soft band om zodoende later in de race te kunnen wisselen naar de supersoft. "We wilden zo'n lang mogelijke stint rijden op die band, maar dat plan kon al vrij snel de prullenbak in," zo begon Verstappen in gesprek met Ziggo Sport. Dat kwam mede door het incident met Massa, waar de Braziliaan wonderwel geen straf voor kreeg. "Ja, het zij zo. Mijn race was daarna klaar. Of hij dan wel of geen straf krijgt maakt mij niet uit want de mijne is toch al verziekt. Verder heb ik er weinig over te zeggen. "

Lees ook: 'Mercedes pakt één-tweetje op Ferrari terrein, Max na inhaalrace tiende'

De Nederlander liet daarna zien met de beste mee te kunnen door een seconde sneller te zijn dan bijvoorbeeld Lewis Hamilton. "Ik had al zoveel tijd verloren door de pitsstop waarbij we ook de neus moesten veranderen. Het maakt mij eigenlijk dan niet meer uit of ik dan sneller ben." Over het incident met Romain Grosjean is Max ook kort van stof. "Ik weet eigenlijk niet zo goed wat er gebeurd. Ik voelde ineens een tik. Dat was het." Het punt is Verstappen dan ook niet tevreden mee. "Het had veel beter gekund vandaag."

Dan in Singapore maar weer..