Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen over eerste seizoenshelft: 'Mogen tevreden zijn'

De eerste seizoenshelft van de Formule 1 was voor Max Verstappen eentje met ups maar ook heel veel downs. Meer dan dat h...

De eerste seizoenshelft van de Formule 1 was voor Max Verstappen eentje met ups maar ook heel veel downs. Meer dan dat hij tot nog toe gewend was. Toch vindt de Nederlander dat Red Bull tevreden mag zijn. 

In eerste instantie probeerde Red Bull mede door de regelwijzigingen de aansluiting te vinden bij Mercedes. Al tijdens de winterstop werd duidelijk dat het Ferrari wel was gelukt maar dat Red Bull op een afstandje team nummer drie is. ''Het is tot op heden een interessant seizoen,'' zo begint Max zijn analyse op zijn eigen site. ''De uitvalbeurten zijn uiteraard niet positief maar over het algemeen mogen we tevreden zijn met de prestaties. Misschien hadden we wat meer verwacht maar het is niet anders. Je moet er gewoon het beste van maken.”

Lees ook: Verstappen biedt excuses aan: 'Dit was niet mijn bedoeling'

De laatste tijd komen de Red Bull's wel dichterbij. Daniel Ricciardo pakte al een aantal malen een podiumplaats en kwam in Azerbeidzjan als winnaar over de streep. De upgrades die Red Bull toepast op de RB13 lijken dan ook het gewenste effect te hebben. ''Uiteraard proberen we altijd te verbeteren. Hopelijk brengen de updates ons verder naar voren. Het doel is om dichter bij de kop te staan, zodat we volgend jaar de leiders kunnen uitdagen.” Ook passeerde Max het aantal van 50 grand prix's maar de Nederlander is nog lang niet klaar. ''Om eerlijk te zijn voelt het alsof ik hier al heel lang rondloop! Hopelijk halen we de 250 of iets dergelijks.” 

Voor de Nederlander zitten er dit seizoen overal wel fans met een oranjeshirtje met Oostenrijk als hoogtepunt. Het motiveert Max en dus kijkt hij dan ook erg uit naar de race eind augustus in België op het circuit van Spa-Francorchamps. ''Het is mijn favoriete circuit. Veel Nederlandse fans zullen de reis naar Spa maken. Afgelopen jaar was het te gek voor woorden. Ik kijk er nu al naar uit!'

Wij ook, Max!

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws