Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen optimistisch: 'Het ziet er goed uit'

Red Bull Racing hoopte in Hongarije met enkele updates de aansluiting te vinden bij Ferrari en Mercedes. Na de eerste tw...

Red Bull Racing hoopte in Hongarije met enkele updates de aansluiting te vinden bij Ferrari en Mercedes. Na de eerste twee vrije training lijkt dat plan meer dan geslaagd. Waar Max de vierde en zesde tijd noteerde was het Daniel Ricciardo die zich twee bovenaan de tijdenlijsten nestelde. Verstappen is dan ook positief over de rest van het weekend. 

"Het ziet er heel goed uit," zo vertelt Max na afloop aan de verzamelde pers. Toch moest Max aan het begin wennen aan de RB13 "Ik miste het juiste gevoel in de eerste training, maar gedurende de dag begon ik mij beter te voelen en de wagen. In de tweede training was alles dan ook prima. Door rode en gele vlaggen kon ik een aantal snelle rondjes niet afmaken, maar het gevoel is goed."

Lees ook: 'Wat weet Max niet van Daniel Ricciardo..? (VIDEO)'

Red Bull doet dan ook niet onder voor Ferrari en Mercedes terwijl het gat daarachter groot is. "We zitten er inderdaad bij. Dat is positief. Dat Daniel beide sessies bovenaan eindigde natuurlijk ook. Het ziet er beter uit dan de vorige races. Wat er mogelijk is voor de kwalificatie? Het wordt close. Lewis Hamilton zit er sowieso bij want die zet nu zijn snelste tijd neer op de soft band, maar het lijkt meer open te liggen dan dat dat eerder het geval was. Hopelijk kunnen wij het gevecht aangaan."

En dan kan Max misschien toch met een lekker gevoel op vakantie..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws