Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen opgewekt: 'Moeten positief blijven'

Positief blijven is lastig als je de situatie van Max Verstappen kent. Toch maakt Max richting de Britse grand prix een...

Positief blijven is lastig als je de situatie van Max Verstappen kent. Toch maakt Max richting de Britse grand prix een relaxte indruk. 

Als Max wordt gevraagd of hij toe is  aan een hoogtepunt is meteen duidelijk hoe het is gesteld met zijn humeur. ''Op of naast de baan?'' zo lacht de jonge Nederlander tegenover GPUpdate.net. ''Ik doe mijn best en dan zien we wel. Ik kan niks anders doen dan positief blijven.'' Eerder deze week gaf de Nederlander een speech in de fabriek van het team waar Christian Horner danig van onder de indruk was. Max zelf vond het niet heel bijzonder, maar denkt wel dat het belangrijk is. ''Er wordt vaak lang doorgewerkt en daar zal niet altijd iedereen zin in hebben, denk ik. Maar als je ze dan in persoon aanspreekt, denk ik dat ze wel weer harder voor je kunnen rennen."

Lees ook: Max racend door de straten van London (VIDEO)

Verstappen start dan komend weekend niet met de gedachten in het hoofd dat het wel eens opnieuw mis zou kunnen gaan. ''Nee, nooit. Ook niet in Oostenrijk. Ik wilde daar gewoon starten, maar toen gebeurde dit en was het meteen voorbij.'' Met een kleine update kan Red Bull misschien wel de strijd aangaan met Ferrari en Mercedes. ''Normaal is Oostenrijk voor ons lastiger dan Silverstone, maar met de nieuwe auto's zullen veel bochten vol gas zijn. Daardoor worden het eigenlijk rechte stukken. Dat is dus niet ideaal. Maar ja, het is nou eenmaal zo. Ik denk dat we nog steeds het derde team zijn. Hoe dicht we op Mercedes en Ferrari zitten is lastig te zeggen."

Al is finishen het belangrijkste, Max!