Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Mijn ronde verdiend meer dan een vijfde plek'

Max Verstappen eindigde net als zo vaak dit seizoen als vijfde tijdens de kwalificatie. De Nederlander reed een goede ro...

Max Verstappen eindigde net als zo vaak dit seizoen als vijfde tijdens de kwalificatie. De Nederlander reed een goede ronde aan het eind van Q3, maar zag op het laatste moment nog Sebastian Vettel voorbij schieten. Toch was Max tevreden met zijn prestatie. 

"Deze rond verdiend meer dan een vijfde plek," zo begint de Nederlander tegenover Ziggo Sport. "Ik denk niet dat ik heel vaak het gevoel heb van deze ronde is echt heel goed, maar dit was een beetje het zelfde als vorige jaar." Toch is Max realistisch want opboksen tegen Ferrari en Mercedes met zoveel lange stukken is gewoon lastig. "Nee, daar is geen beginnen aan. Maar ik ben gewoon super tevreden met mijn ronde." Verstappen hoopt morgen met het zelfde gevoel in de wagen te stappen. "In de kwalificatie was het gevoel met de auto het beste van het hele weekend, dus dat is heel positief. We gaan het zien morgen." 

Lees ook: 'Hamilton evenaart Schumacher, Max wederom vijfde'

Vorig jaar zat het er echter na één ronde echter al op voor Max nadat hij in aanraking kwam met beide Ferrari's. De Nederlander werd uiteindelijk elfde, maar had zoveel schade aan zijn voorvleugel en vloer dat een goede resultaat onmogelijk was. Het is iets wat Max vaker overkomt dit seizoen. De terechte vraag is dan ook wel dat het oppassen is tijdens de eerste bocht en ronde. 'Ja, maar dat is toch altijd het geval," zo lacht Verstappen. Maar misschien moet het juist wel in die eerste bocht gebeuren. "Ja, want het wordt lastig inhalen als je niet sneller bent. Ik ben dan misschien wel slimmer, maar als je snelheid tekort komt heb je daar niks aan." 

Wij hopen stiekem toch op een podiumplek..