Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Maximale er uit gehaald'

Max Verstappen was aan het begin van de race op Silverstone veelvuldig in gevecht met Sebastian Vettel, maar na de pitst...

Max Verstappen was aan het begin van de race op Silverstone veelvuldig in gevecht met Sebastian Vettel, maar na de pitstops kwam de Nederlander in niemandsland te zitten. Toch zag ook Max dat hij er er het maximale uit had gehaald dit weekend. 

"De start was heel goed," zo begint Verstappen voor de camera's van Ziggo Sport. "Sebastian kwam nog terug, maar daarna kon ik buitenom voorbij dus dat was allemaal mooi." Vettel kwam daarna ook niet meer voorbij de Nederlander. "We zijn nog steeds te langzaam. Dus ik moest echt met hand en tand verdedigen in het gevecht met Vettel." De Nederlander zag de Duitser uiteindelijk door een mislukte pitstop van hemzelf passeren. "Dat liep niet heel top dus dat was wel jammer."

Lees ook: Hamilton wint voor vierde keer op Silverstone, Max vierde'

Aan het einde van de race kreeg Verstappen problemen met zijn banden, maar toch wilde de Nederlander uiteindelijk niet meer na binnen. "Nee, ik zag dat Kimi in de pits was dus ik wilde hem voorbij, maar het team speelde op safe om mij over de finish te krijgen." De Nederlander pakte uiteindelijk toch nog de vierde plek doordat Sebastian Vettel nog te maken kreeg met een kapotte linker voorband. Max ging daardoor Pérez weer voorbij in de strijd om het kampioenschap. "Daar moeten we gewoon altijd voor staan, maar ik denk dat we dit weekend het maximale resultaat hebben gehaald."

En vanaf nu misschien voorzichtig verder naar boven kijken..?