Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'In Formule 1 afhankelijk van het materiaal'

Dat Max Verstappen op dit moment niet kan concurreren met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel heeft onder andere met het...

Dat Max Verstappen op dit moment niet kan concurreren met Lewis Hamilton en Sebastian Vettel heeft onder andere met het materiaal te maken. Volgens Max is dit dan ook het belangrijkste aspect om ooit een titel te kunnen winnen. 

Veel mensen denken dan ook dat Max ooit een titel zal gaan winnen, maar de Nederlander heeft daar duidelijk een andere mening over. 'Natuurlijk wil ik ooit wereldkampioen worden, het liefst zelfs vaker dan één keer," zo laat de Nederlander weten aan BBC Sport. "Je bent alleen wel afhankelijk van je auto. Je moet op het juiste moment bij het juiste team zitten en hopen dat ze het volhouden, maar dat heb je niet altijd in eigen hand. Als ik aan het eind van mijn carrière nooit wereldkampioen ben geworden, maar ik heb er alles uit gehaald wat er in zat dan kan ik ook tevreden zijn."

Lees ook: 'Hamilton op podium: 'That guy'

Max liet in China weer eens zien dat hij ook met een mindere auto de concurrentie kan aangaan met Mercedes en Ferrari. "Je moet ook in jezelf geloven, maar als ik dezelfde auto zou hebben als Lewis of Sebastian dan weet ik zeker dat ik de strijd om de titel aan kan gaan met hun."

Wij duimen voor je Max!