Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Ik moest even afkoelen'

Het was zondag opnieuw een teleurstellende zondag voor Max Verstappen. Voor de vierde keer in zes races haalde de Nederl...

Het was zondag opnieuw een teleurstellende zondag voor Max Verstappen. Voor de vierde keer in zes races haalde de Nederlander de eindstreep niet en dus pakte Max opnieuw geen punten. 

Verstappen gaf na de tijd ook geen reactie aan de pers iets wat verbazing wekte bij de fans. "Ik ben nog een half uur op het circuit gebleven om alles van de race te bespreken met mijn monteurs. Daarna ben ik weggegaan. Dat leek mij het verstandigste. Ik moest even afkoelen," zo vertel Max maandagavond in Peptalk. Veel mensen opperden al dat Max moet vertrekken bij Red Bull, maar de Nederlander denkt daar absoluut nog niet aan. "Nee, als je de monteurs ook ziet… Zij zitten er ook mee. Ze werken dag en nacht om de auto perfect in orde te hebben. Zij balen ook als een stekker dat ie dan toch uitvalt."

Lees ook: 'Horner baalt voor Max, maar juicht voor Daniel'

Duidelijk is inmiddels wel dat het een probleem is met de power unit van de Nederlander iets waar hij zaterdag ook al de nodige problemen met kende. "Toen moest ik de motor, als enige Renault-rijder, ook al terugschroeven. Dat was apart en jammer, maar het was nou eenmaal zo. Waarom ik de enige was die dat moest? Daar heb ik geen verklaring voor, het was gewoon pech. Maar met deze motor is het toch klaar nu. Voor de volgende race zetten we er een nieuwe in."

Max is wel blij dat Red Bull steeds dichter bij de Ferrari's en de Mercedessen komt. "We waren positief verrast in Baku. De auto gaat absoluut wel vooruit, alleen wil je wel een keer punten scoren." Uiteindelijk kon hij zelfs al weer een beetje lachen. "Komende woensdag zit ik in de simulator. Dan kan de motor in elk geval niet kapot."

En dan in Oostenrijk maar een topprestatie neerzetten..