Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Hopen dat motor het houdt en dan toer ik naar huis'

Max Verstappen was niet echt tevreden met zijn vijfde tijd in de kwalificatie. Toch mag de Nederlander morgen als vierde...

Max Verstappen was niet echt tevreden met zijn vijfde tijd in de kwalificatie. Toch mag de Nederlander morgen als vierde starten door de versnellingsbak wissel van Valtteri Bottas. Het is hopen op regen voor de Nederlander want anders kan het wel eens een hele saaie race worden. 

"Dit was niet om over naar huis te schrijven," zo begint Verstappen tegenover Ziggo Sport. De Nederlander start morgen vanaf rij twee. "Ik zie het als drie. Ik schuif op door een straf van een ander, maar eigenlijk sta ik op drie." Max ziet waar het probleem ligt van de RB13. "We zijn hier gewoon te langzaam. Mercedes en Ferrari zijn een stuk sneller. Het scheelt anderhalve seconden op de finish. Dat is veel te veel."

Lees ook: 'Hamilton op pole, Max op vier'

Ricciardo had nu de pech die Max de laatste weken constant kent, maar de 19-jarige schrok er niet van. "Nee, daar denk ik totaal niet aan. Als het gebeurt kun je er ook niks aan veranderen dus ja." Verstappen hoopt morgen op regen want anders wacht hem een saaie race. Het verschil met Ferrari en Mercedes is te groot en het gaat achter hem is ook acht tienden. "Ik hoop dat onze motor het houdt dan toer ik hem rustig naar huis."  

Max weet ook wat het belangrijkste is..