Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen heeft één wens: 'Finish halen'

Dat Max Verstappen niet in een jubelstemming verkeerd op het moment is niet meer dan logisch. Het is alweer een tijdje g...

Dat Max Verstappen niet in een jubelstemming verkeerd op het moment is niet meer dan logisch. Het is alweer een tijdje geleden dat de Nederlander de finish haalde. De frustraties zaten hoog bij de Nederlander na het weekend in Azerbeidzjan. Op de persconferentie in Oostenrijk werd dan ook terecht de vraag gesteld hoe je je weer oplaad voor de volgende race. 

"Hoe ik mijn hoofd leeg gemaakt heb na de race in Baku? Dat is heel simpel," zo begint de Nederlander tegen de internationale pers terwijl hij geflankeerd wordt door Felipe Massa en Carlos Sainz. "Ik belde wat vrienden en we hebben samen wat lol gemaakt. Zo reset je jezelf weer voor de volgende race. Het is teleurstellend wat er gebeurd is, maar wat kan je doen? Ik kan alleen ieder weekend mijn best doen en proberen om de race uit de rijden."

Lees ook: Max en voetballen, een goede combi? (VIDEO)

En eigenlijk is dat dan ook het enige doel van de Nederlander. Naar de strijd die Red Bull eventueel kan aangaan met Mercedes en Ferrari kijkt Max niet. "We komen dichterbij, dat is positief, maar zijn er nog niet. We moeten nog een volgende stap zetten. Hoe het hier gaat weet ik echt niet. Geen idee. We zien het wel zondag, hopelijk scoren we wat punten." Toch kan regen de Nederlander misschien helpen en laat juist dat nou in de weersvoorspellingen staan.. "Het zou leuk zijn, regen op zondag. Het kan helpen misschien, maar de eerste prioriteit is om te finishen."

En dat is voor nu voldoende!