Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Fijn om weer eens in de regen te rijden'

Max Verstappen zorgde bijna voor een stunt zaterdag tijdens de kwalificatie, maar Lewis Hamilton wist nog net voor de Ne...

Max Verstappen zorgde bijna voor een stunt zaterdag tijdens de kwalificatie, maar Lewis Hamilton wist nog net voor de Nederlander te steken en zo zijn 69e pole ooit uit het vuur te slepen. Toch was Max tevreden na afloop want zat hij al wel eens bij de persconferentie na de kwalificatie? 

Het was de eerste vraag die hij stelde aan zijn Australische ploeggenoot Daniel Ricciardo tijdens diezelfde persconferentie. Het antwoord was nee want normaal gesproken moet Red Bull dit seizoen achter Mercedes en Ferrari aansluiten. Op het natte circuit van Monza was het anders. "Het was wel weer genieten in het natte. En ik denk ook dat dit werkelijk het maximale is wat we hier konden doen, met het pakket dat we tot onze beschikking hebben," zo vertelt Verstappen. 

Lees ook: 'Max door gridstraf niet op eerste rij, Hamilton verbetert record Schumacher'

Max lag een tijdje eerste en kreeg de tijden van de andere coureurs te horen van zijn engineer over de boordradio. "Ik vertelde hem dat hij daarmee wel kon ophouden ik wilde alleen die van Lewis weten. Toen hij paarse tijden reed wist ik genoeg." Toch was de Brit complimenteus richting beide Red Bull's. "Heel erg jammer dat Max en Daniel morgen zo ver naar achteren moeten, want ze hebben fantastisch werk verricht. Een schande dat die twee dit jaar in zo’n auto rijden, want ze horen zich ook bij goed weer gewoon te kunnen mengen in ons gevecht met Ferrari."

Dat gevecht zal er ook vandaag niet komen hoogstwaarschijnlijk of het moet weer met bakken uit de lucht komen. Verstappen start door een gridstraf namelijk als veertiende en Daniel Ricciardo als zeventiende. Toch denkt Max dat hij punten kan pakken op Monza. "Ik denk wel dat het goed mogelijk om hier terug te komen in de punten. Alleen jammer dat de wagens van Williams en Force India  zo ver naar voren starten."

Maar we kunnen ook weer eens een inhaalrace van Max zien..