Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen en Horner boos: 'Verbieden die dingen'

Max Verstappen verloor vrijdag veel tijd door dat hij schade opliep aan zijn bodemplaat na over de afgebroken T-wing van...

Max Verstappen verloor vrijdag veel tijd door dat hij schade opliep aan zijn bodemplaat na over de afgebroken T-wing van Valtteri Bottas te zijn gereden. Zowel Verstappen als Christian Horner waren na afloop niet echt blij. 

Dat de T-wing, die als vleugeltje zit bevestigd aan de haaienvin, zoveel schade zou veroorzaken had Verstappen niet gedacht. "Het team moest de volledige bodemplaat vervangen. Ik kon daardoor een lange run minder doen dan gepland. Dat was niet ideaal. Dat de schade zo groot was verbaasde mij ook. Een beetje ongelukkig denk ik ook," aldus de Nederlander. 

Lees ook: 'Geen paas, maar Bahrains ontbijt voor Verstappen'

Christiaan Horner sprak zich een stuk duidelijker uit. "Ze moeten verboden worden, absoluut. We moeten eraf," aldus de brommende Brit die eerder ook al liet weten de haaienvin niks te vinden. Desondanks verwacht Horner geen verbod. "Ik vrees dat ze niet verboden gaan worden omdat ze nu van een auto vallen. Charlie Whiting is niet zo happig op een verbod. De T-wings zien er dus niet alleen verschrikkelijk uit, maar zijn dus ook gevaarlijk.  We hebben al eens eerder gezien dat ze van auto's vielen. Mensen denken misschien dat we dit graag willen omdat we zelf geen T-wing hebben, maar daar heeft het niets mee te maken. Ik vind gewoon dat het er niet uitziet."

Misschien moet je het wel overwegen Christan, Red Bull geeft je vleugels toch?