Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Eerste startrij wordt lastig'

Max Verstappen zette vorig jaar op Spa een geweldige prestatie neer door achter Nico Rosberg de tweede startplek te pakk...

Max Verstappen zette vorig jaar op Spa een geweldige prestatie neer door achter Nico Rosberg de tweede startplek te pakken, maar dit jaar wordt dat een stuk lastiger weet ook de Nederlander. 

''Heb ik dit jaar al een keer op de tweede rij gestaan? Ik heb geen idee. Ik denk dat het moeilijker zal worden, maar je weet het nooit,'' zo vertelt Verstappen tijdens de persconferentie op donderdag. ''Over het algemeen heeft Red Bull het altijd vrij redelijk gedaan op dit circuit, dus we moeten afwachten. Het wordt sowieso een speciaal weekend met zoveel fans langs de baan, dus ik heb er hoe dan ook veel zin in.” Renault heeft ook nog een update gedaan van de motor, maar daar moet we volgens Max niet te veel van verwachten. ''Ik verwacht hier geen wonderen. We zullen niet ineens veel meer pk hebben. Vooral de betrouwbaarheid zou nu beter moeten zijn.''

Toch hoopt Verstappen dat Red Bull het gat naar Ferrari en Mercedes verder weet te dichten in de tweede helft van het seizoen. ''We bekijken het race voor race en proberen er steeds het maximale uit te halen. Na die eerste seizoenshelft die wij hadden, kijken we niet meer naar onze positie in kampioenschap. Je kijkt gewoon elk weekend weer wat je kunt doen om te proberen om dichter bij de voorste twee teams te komen. Hopelijk brengt dit ons ook in een betere positie voor volgend jaar.”

Lees ook: Ricciardo is oké met Max: 'Hij gaf me een joint'

Ook de crash met Ricciardo in Hongarije kwam nog even ter sprake. ''We hebben onze meningen direct na de tace met elkaar uitgewisseld en hebben de lucht geklaard. We zijn vervolgens op vakantie gegaan en hebben elkaar vandaag weer gezien. Het is één keer gebeurd en we zijn niet met elkaar om het wereldkampioenschap aan het vechten. Dan zou het wel een ander verhaal geweest zijn. Maar goed, we kijken vooruit en zullen proberen om hier weer een paar punten te scoren.”

En een podium zou helemaal mooi zijn Max met al die oranjefans!