Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen blijft voorzichtig: 'Gaan het morgen zien'

In India in 2013 stond Red Bull voor het laatst tijdens de eerste twee vrije training op P1, maar in Azerbeidzjan was he...

In India in 2013 stond Red Bull voor het laatst tijdens de eerste twee vrije training op P1, maar in Azerbeidzjan was het dankzij Max Verstappen weer eens zover. Al was er ook nog een schrikmoment voor de Nederlander toen hij aan het eindelijk van de tweede training in de muur belandde. 

"Die crash was eigenlijk heel raar," zo vertelde Verstappen na de tijd tegen Sky Sports. Ik verremde me en besloot op safe te spelen door de uitloopstrook op te zoeken. Plotseling brak echter de achterkant uit en daardoor had ik een 'four wheel power slide' in de bandenmuur." En dus schrok Verstappen zelf ook van de crash, maar al met al lijkt het mee te vallen. "Er is natuurlijk het één en ander kapot, maar we hebben nieuwe onderdelen. Alles is in orde."

Lees ook: Verstappen wil meer: 'Wil weer winnen'

Maar desondanks pakte Verstappen in zowel in de eerste als de tweede vrije training de eerste plek. Vooral in de eerste vrije training was dit ruim, maar in de tweede training was het close en dus bleef Max voorzichtig al is ook hij positief verrast. "We hebben een kleine motorupdate gekregen, dat helpt op een circuit als deze. We hebben een mooie stap gezet en de auto voelde vanaf de eerste ronde goed. We gaan het morgen zien."

Gaat Verstappen dan dit weekend zijn tweede overwinning pakken..?