Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen blij met P5: 'Eindelijk balans in de auto'

Max Verstappen was goed op weg in de kwalificatie om een derde of vierde plek te pakken. Uiteindelijk greep de Nederland...

Max Verstappen was goed op weg in de kwalificatie om een derde of vierde plek te pakken. Uiteindelijk greep de Nederlander P5, maar was daar absoluut niet teleurgesteld over. 

"Je moet gewoon realistisch zijn. Mercedes en Ferrari kunnen in Q3 het motorvermogen gewoon iets opschroeven," zo vertelt Max direct na afloop van de kwalificatie op de Hungaroring aan Ziggo Sport. "Dus eigenlijk ben ik wel heel blij, want het hele weekend is het al best wel moeilijk. Ik kon niet een goede balans vinden en op dit circuit is dat dan heel pijnlijk. Nu tijdens de kwalificatie voelde de auto meteen tijdens de eerste run al heel goed aan dus daar was ik wel heel blij mee. 

Lees ook: Vettel grijpt P1, Max start als vijfde

Verstappen schrok er niet van dat hij na Q1 op plek twee lag, maar was wel enigzins verbaasd over het gat naar Ricciardo. "Het was het hele weekend al heel lastig om hem te verslaan. Dat ging in de kwalificatie eigenlijk heel erg goed." De eerste run in Q1 was Max tevreden over, maar in de tweede waren er toch wat foutjes. "Ik had daar iets meer voorvleugel doordat ik wat onderstuur had, maar toen begon de auto te glijden bij het ingaan van de bocht. Over het algemeen mag ik hier wel tevreden mee zijn na zo'n moeilijk begin van het weekend." 

En dus kan het morgen eigenlijk alleen nog maar beter gaan..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws