Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen biedt excuses aan: 'Dit was niet mijn bedoeling'

Max Verstappen had een race van up en downs zondag op de Hungaroring. De Nederlander kwam in de tweede bocht in botsing...

Max Verstappen had een race van up en downs zondag op de Hungaroring. De Nederlander kwam in de tweede bocht in botsing met Daniel Ricciardo, maar liet aan het einde zien dat de Red Bull over een goede racepace beschikt. Toch begon de Nederlander met het maken van excuses. 

"We remden beiden heel diep die bocht in wat bij mij een blokkering veroorzaakte omdat ik een auto voor mij had. Ik kreeg daardoor wat onderstuur waardoor ik tegen Daniel aanrijd en dat is dus iets wat je absoluut niet wil," zo begint de Nederlander tegenover Ziggo Sport. "Dus natuurlijk excuses aan Daniel. Ik denk dat we tot nog toe altijd een hele goede relatie hebben gehad en dat wil ik natuurlijk graag zo houden." Max was verder wel tevreden over de start . "De start was weer heel goed, maar het was jammer dat Kimi Raïkönnen zo vroeg remde in bocht één. Daardoor kwam ik op het kunstgras terecht en komt Bottas weer voorbij." 

Lees ook: 'Vettel pakt overwinning na spannend einde, Max P5'

Verstappen hield zich op de vlakte of zijn straf terecht was. "Ik heb iemand aangeraakt en die is uitgevallen, dus ja." Toch werden er dit seizoen al veel straffen niet uitgedeeld bijvoorbeeld bij Bottas in Spanje en Azerbeidzjan, maar Max houdt zijn kaken stijf op elkaar of die voor hem dan terecht of onterecht is. "Dat is niet aan mij om daar over te oordelen." Aan het einde van de race leek Verstappen nog even Bottas te gaan bedreigen. "Ja, de snelheid was goed. Als ik die tien seconden straf niet had gehad weet ik niet of ik meer had kunnen doen want het is niet heel moeilijk om hier iemand achter je te houden." Toch was Max over het algemeen tevreden. "Als je na de snelheid kijkt dan is het goed. Nu nog op dinsdag testen en dan vakantie." 

Klasse reactie Max!

 

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws