Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen: 'Baku is een speciaal stratencircuit

Max Verstappen kijkt na de uitvalbeurt in Canada al weer vooruit. De Nederlander heeft zin in de race in Azerbeidzjan, m...

Max Verstappen kijkt na de uitvalbeurt in Canada al weer vooruit. De Nederlander heeft zin in de race in Azerbeidzjan, maar dat komt mede door het stratencircuit wat er in Baku ligt. 

"Baku is naar mijn mening een vrij speciaal stratencircuit," zo begint Verstappen op zijn eigen website. "Het is echt uniek dat je tamelijk wijde secties hebt, maar daarbuiten ook één van de smalste stukken op de kalender. Sector twee is zelfs smaller dan sommige delen in Monaco, dat altijd al bekend heeft gestaan als een smalle en uitdagende baan."

Lees ook: 'Max opent eigen winkel'

Verstappen wil ook graag de stad een beter gaan bekijken. "Doordat we in een heel mooi en nieuw hotel verblijven dat zich direct langs de paddock bevindt, heb ik vorig jaar niet echt de mogelijkheid gehad om erop uit te gaan en wat rond te kijken. De oude stad is leuk om doorheen te rijden, dus ik denk dat ik maar eens moet proberen om daar een avond naartoe te gaan en te kijken wat er allemaal is." 

Maar niet teveel drinken hé, Max!