Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verstappen baalt van zichzelf, maar geniet van oranjefans

Max Verstappen kon niet tevreden zijn met zijn zesde plek in de kwalificatie. De Nederlander maakte teveel fouten en baa...

Max Verstappen kon niet tevreden zijn met zijn zesde plek in de kwalificatie. De Nederlander maakte teveel fouten en baalde daardoor vooral van zichzelf. 

"Ik had het lastig in bocht drie tijdens de kwalificatie," zo begint Verstappen tegenover Ziggo Sport. "De eerste run verlies ik daar weer mijn achterkant daarna in de tweede run raak ik in bocht 1 de kerb en dus gelijk weer tweetienden weg. Laatste run was goed, alleen dan krijg je een gele vlag en dus had ik geen DRS. Daar verlies ik weer tweetienden op het rechte stuk en dus probeer je dat goed te maken, maar ja toen verloor ik de achterkant. We gaan het morgen wel zien, maar ik denk dat het over het algemeen goed is." 

Lees ook: Bottas pakt pole, Verstappen vijfde 

Morgen wordt Max net als de laatste dagen weer gesteund door veel oranjefans. De Nederlander geniet er van. "Mooi om te zien. Elke keer als ik de pits uitrijd gaan ze staan. Dan begin ik wel te lachen. Of ik hoor hoeveel geluid ze maken? Dat niet. Maar ik zie ze wel. Heel mooi om te zien." En dus rijdt Max net als zijn team een soort thuiswedstrijd. "Haha. De meeste mensen zijn Nederlands hier dus dat zegt wel wat. Het is mooi om te zien. 

En morgen moet je die fans dan maar trakteren of wat spektakel, Max!