Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Verdwijnt India uit de Formule 1?

Het Force India team kwam tien jaar terug in de Formule 1. In eerste instantie was er toen ook nog een Grand Prix van In...

Het Force India team kwam tien jaar terug in de Formule 1. In eerste instantie was er toen ook nog een Grand Prix van India wat het team veel voordelen gaf qua sponsoren, maar die lijken nu zo goed als verdwenen. 

"We ervaren de laatste jaren meer na- dan voordelen," aldus directeur Otmar Szafnauer tegenover SkySports. Mede daardoor heeft Thiruvannamalai Lakshmi Kanthan, een vertrouweling van teameigenaar Vijay Mallya maar liefst zes bedrijfsnamen laten registeren bij het Britse Companies House. Het zijn Force One Grand Prix, Force One Racing, Force One Team, Force One Technology, Force One Hospitality en Force One Brand.

Lees ook: 'Puntenregen Force India stokt in Monaco'

Het zou het team nieuwe kansen bieden met name wat betreft de sponsoring. Szafnauer: "Soms beperkt 'India' onze mogelijkheden enigszins, met name wat betreft sponsors. Dus het kan onze horizon verbreden om dat deel te laten vallen." De laatste tijd jagen ook de Indiase autoriteiten op eigenaar Mallya. Als het team de naam echt wil veranderen moet het daarvoor nog wel toestemming vragen en krijgen van de FIA en Formula One Commission.

Dus voorlopig kunnen we nog even genieten van Force India..