Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vandoorne: 'Dit was onze beste dag'

Schreven we vanochtend nog over het dramatische weekend dat McLaren beleefde in Bahrain. Gisteren was er eindelijk goed...

Schreven we vanochtend nog over het dramatische weekend dat McLaren beleefde in Bahrain. Gisteren was er eindelijk goed nieuws te melden voor het team. Stoffel Vandoorne reed tijdens de tweede en laatste testdag in Bahrain namelijk maar liefst 81 rondjes.

Het waren meteen meer rondjes dan de Belg reed tijdens de grand prix's van Australië, China en Bahrain bij elkaar opgeteld. Vandoorne klokte ook nog eens de vierde tijd van de dag. "Dit was onze beste dag van het seizoen tot dusver," aldus de Vlaming na afloop tegenover GPUpdate. Het was de eerste keer dat we geen problemen hadden gedurende een dag, dat we ons volledige programma konden afwerken.."

Lees ook: 'Alonso en Vandoorne racen door wijngaard (VIDEO)'

Vandoorne vindt dat het nu normaal moet gaan worden dat McLaren-Honda probleemloos het weekend door gaat rollen. ""Dit was een goede dag, maar iedere dag moet nu zo worden. Op dit moment zijn er geen garanties dat het de volgende keer weer zo gaat. Daarom moeten we goed kijken naar hetgeen we gedaan hebben en daarvan leren, hopelijk kunnen we deze lijn dan doortrekken naar de komende races."

Nu maar hopen dat McLaren die stijgende lijn kan vasthouden