Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Vandoorne blij met contractverlenging: 'Nu kan ik mij op focussen op het racen'

Stoffel Vandoorne maakte een vervelend eerste halfjaar van zijn rookieseason door, maar de Belg sloot zijn vakantie af m...

Stoffel Vandoorne maakte een vervelend eerste halfjaar van zijn rookieseason door, maar de Belg sloot zijn vakantie af met het beste nieuws wat hij kan krijgen. De uit Kortrijk afkomstige Vandoorne verlengde namelijk zijn contract. 

''Ik ben blij dat het team nu formeel heeft gezegd dat ik ook volgend seizoen voor hen zal racen, want nu kan ik de tweede helft van mijn rookiejaar benaderen met de volledige focus op mijn werk, namelijk het maximale uit mijn wagen, engineers en alles en iedereen om me heen halen." Daarbij zal het doel waarschijnlijk zijn om meer punten te halen dan het eerste halfjaar waar Vandoorne slechts een puntje pakte in de allerlaatste race voor de zomerstop in Hongarije. 

Lees ook: Alonso is er nog niet uit: 'Maar heb goed gevoel'

Toch had dat natuurlijk zijn redenen. McLaren heeft namelijk al het hele seizoen problemen met de Honda motor. Problemen die nu tot het verleden lijken te behoren. ''Toch heb ik in mijn eerste halve seizoen in de F1 al zoveel geleerd van mijn engineers, mijn monteurs, Eric Boullier, Zak Brown, Jonathan Neale en ook van Fernando. Hij is een briljant coureur en ook een uitstekend teamgenoot."

En voorlopig mag je blijven leren van één van de besten, Stoffel!