Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Van der Garde: 'Titelstrijd wordt spannend'

Tot nog toe zijn Sebastian Vettel en Lewis Hamilton in een grote strijd om de wereldtitel verwikkeld, maar ook Valtteri...

Tot nog toe zijn Sebastian Vettel en Lewis Hamilton in een grote strijd om de wereldtitel verwikkeld, maar ook Valtteri Bottas is absoluut nog niet uitgeschakeld. Toch denkt Guido van der Garde dat het tussen die eerste twee gaat waarbij hij geen favoriet durft aan te wijzen. 

''Ze hebben natuurlijk allebei al bewezen dat ze wereldkampioen kunnen worden," zo zegt de oud Formule 1 coureur in gesprek met Motorsport.com. ''Hamilton heeft de titel al drie keer gewonnen en Vettel vier keer. Ze kunnen allebei met druk omgaan en weten allebei hoe ze een kampioenschap moeten binnenhalen. Ze zijn dit jaar allebei in staat om kampioen te worden.” Toch kan de ontwikkeling van de auto wel eens doorslaggevend worden denkt Van der Garde. ''Op basis van de races voorafgaande aan de Grand Prix van Hongarije zou je zeggen dat Hamilton aan het langste eind gaat trekken en nu zou je misschien zeggen dat Vettel de beste papieren heeft. Ik weet niet wie er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor gaat. Ik vind dat moeilijk in te schatten, maar ze kunnen het allebei in elk geval.”

Lees ook: Verstappen: 'Zou goed zijn als Mercedes eens geen kampioen werd'

Een ding is wel zeker er is meer strijd om de wereldtitel dan de afgelopen jaren. Dat is iets wat veel fans goed doet, maar ook de Nederlander is er blij mee. ''Dat is super. Vettel en Hamilton zijn natuurlijk erg aan elkaar gewaagd. Vroeger al in de Formule 3 en sinds een paar jaar ook in de Formule 1. Vettel heeft de laatste jaren niet een auto gehad waarmee hij om het kampioenschap kon meestrijden, maar nu dus wel. Het is mooi om te zien dat ze zo dicht bij elkaar staan. Seb en Lewis zijn allebei uitstekende coureurs. Een seizoen verloopt vaak met ups en downs. De ene keer heeft de één een slechte race en heeft de ander een goede race, en de volgende keer is het andersom. Zo blijven ze bij elkaar in de buurt en dat zorgt voor spektakel in het kampioenschap.”

En dat is nou precies wat we willen zien!