Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Terugblik: Vettel pakt overwinning na spannend einde, Max vijfde

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zette...

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zetten wij de eerste elf races nog even op een rijtje met vandaag een race waarbij Max zijn teamgenoot uitschakelde en Lewis zich als een gentlemen gedroeg. 

Sebastian Vettel heeft zondagmiddag de Grand Prix van Hongarije gewonnen. Het werd nog even spannend aan het einde voor Max Verstappen, maar de Nederlander kon Bottas niet meer bedreigen en werd vijfde. 

Meteen bij de start was het weer spektakel geblazen. Verstappen en Ricciardo pakten bij de start meteen Lewis Hamilton, maar in de tweede bocht kwamen de twee Red Bull coureurs met elkaar in aanraking. Ricciardo zat aan de buitenkant en Verstappen verremde zich. De Nederlander had daardoor last van onderstuur en kon de Australiër niet meer ontwijken. Voor Ricciardo was de race daarmee meteen afgelopen. Zijn RB13 lekte vloeistof en dus spinde hij een bocht later. Max kreeg er uiteindelijk een tien seconden penalty voor. 

Lees ook: Verstappen biedt excuses aan: 'Dit was niet mijn bedoeling'

De beste start was er voor Sergio Pérez. De Mexicaan van Force India sprong van de dertiende naar de achtste positie. Meer zat er ook niet in voor hem. Hij bleef steken achter nog een goede starter Carlos Sainz. De Spanjaard lag lang op plek zes, maar moest uiteindelijk zijn positie afstaan aan landgenoot Fernando Alonso. De McLaren coureur zorgde naar de race voor het mooiste moment van de dag door tijdens de podiumceremonie in een strandstoel te gaan zitten met een bordje met de tekst 'Happy holiday'. 

Daarvoor was het nog wel spannend aan de kop. In de laatste twintig ronden gaf Bottas de kans aan Hamilton om de Ferrari's te bedreigen. Dat leek even te lukken toen bleek dat Vettel niet over de kerbstones kon omdat zijn stuur een afwijking naar links had. De Brit kwam dan ook dichtbij maar wist ze uiteindelijk niet te grazen te nemen. In de laatste bocht liet Hamilton zien een 'gentlemen' te zijn door de derde plek terug te geven aan Bottas. Max zat er dichtbij, maar kon de Mercedesen niet meer echt aanvallen. 

En nu kunnen we ons echt opmaken voor Spa-Francorchamps want met deze terugblik is de vakantie voorbij!