Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Terugblik: Vettel geeft Ferrari eerste overwinning sinds 2001 in Monaco, Max teleurstellend vijfde

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zette...

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zetten wij de eerste elf races nog even op een rijtje met vandaag de mooiste race van het jaar. Tenminste wat betreft het schieten van foto's. We hebben het natuurlijk over Monaco! 

Sebastian Vettel is de winnaar geworden van de Grand Prix van Monaco. Hij won de strijd om de winst in de pits van ploeggenoot Kimi Raïkönnen. Daniel Ricciardo werd derde. 

Voor Max zat er niets anders in dan een vijfde plek. Dat was teleurstellend voor de Nederlander. Hij kwam goed weg en zette in het eerste gedeelte van de race steeds meer druk op Valtteri Bottas. Door eerder naar binnen te gaan hoopte Red Bull iets te forceren. Bottas volgde al snel, maar bleef Verstappen voor. Doordat Daniel Ricciardo wel doorreed en bleef pushen kon de Australiër in de pits uiteindelijk twee plekjes winnen. Dit tot grote teleurstelling van Max. 'What a f**king disaster,' waren de letterlijke woorden van Max over de radio. 

Lees ook: 'De tien mooiste foto's van de Grand Prix van Monaco'

Lewis Hamilton was ook één van de coureurs die lang doorreed en daarvan uiteindelijk profiteerde. De Brit deed geen enkele inhaalpoging op het circuit, maar eindigde toch keurig als zevende. De race bleef lang saai, maar aan het einde was er dan toch het spektakel waarop velen hadden gehoopt. Een crash tussen Pascal Wehrlein en Jenson Button leverde een safety car situatie op. Alles kwam weer bij elkaar en bijna ging het nog mis voor Daniel Ricciardo. Bij de herstart raakte hij de vangrail, maar gelukkig voor hem liep het met een sisser af. 

De Australiër kon daardoor geen bedreiging meer vormen voor de twee Ferrari'swaar Vettel duidelijk de snelste van de twee was. Nadat de Duitser de leiding had genomen door langer door te rijden dan zijn Finse ploeggenoot reed hij rap weg. Ook na de herstart  was Vettel ongenaakbaar en dus kon Ferrari voor het eerst sinds 2001 weer eens juichen voor een overwinning in Monaco. 

En als we het dan toch positief houden.. Max is voor het eerst in zijn carrière gefinisht in het prinsdom.

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws