Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Terugblik: Rosberg wint saaie race, Max op P8

Over precies een week rijden de coureurs de GP van Europa in Azerbeidzjan. Vorig jaar was het niet echt een spektakel in...

Over precies een week rijden de coureurs de GP van Europa in Azerbeidzjan. Vorig jaar was het niet echt een spektakel in Baku en werd Max, mede door een strategische fout, slechts achtste. 

Vooraf had iedereen spektakel verwacht in Baku. In de GP2 klasse's was er vanaf het begin spektakel en vooraf werd er dan ook gezegd dat het wel eens de spectaculairste grand prix van het jaar kon worden. Maar nadat Nico Rosberg 51 maal het rondje had voltooid als leider in Baku kon hij de champagne ontkurken om de overwinning te vieren. Sebastian Vettel kwam op zestien seconden als tweede over de streep en ook Sergio Pérez mocht mee naar het podium. 

Lees ook: 'Verstappen: 'Baku is een speciaal stratencircuit'

Voor Red Bull was het een teleurstellende race. Dat kwam met name door een strategie fout. Waar de meeste teams hadden gekozen voor een éénstopper ging Red Bull voor twee. Daniel Ricciardo was daar het grootste slachtoffer van. De Australiër startte op P2, maar besloot de race op P7. Max haalde aan het einde van de race nog Felipe Massa en Nico Hülkenberg in om als achtste over de streep te komen. 

Lewis Hamilton wist van tevoren dat het lastig ging worden. De Brit had zich als tiende gekwalificeerd en wist al vrij snel naar P5 op te stomen, maar daarna stokte het. De Brit had allerlei problemen met zijn auto zocht contact met het team over de radio, maar die konden het noch bevestigen noch ontkennen. Hamilton hervond aan het einde zijn ritme en besloot zodoende een ietwat teleurstellende race op P5. 

Als we volgende week maar wat meer spektakel te zien krijgen.