Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Terugblik: Max bewijst andermaal zijn klasse

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zette...

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zetten wij de eerste elf races nog even op een rijtje met vandaag de race waar Max waarschijnlijk het best op terug kijkt: China

Na een teleurstellende zaterdag, maakte de zondag alles goed voor Max Verstappen. De Nederlander reed vanaf P16 naar het podium vlak voor teamgenoot Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton reed onbedreigd naar zijn eerste zege van 2017. 

Bij de start kozen alle coureurs bijna allemaal voor intermediates. Alleen Carlos Sainz nam een gok met de soft band. Dat kwam de Spanjaard ook duur te staan. Hij kwam niet goed weg en viel ver weg. Waar Sainz ver weg viel was het Max die gelijk vijf posities pakte. Door een virtuele safety car stoomde de Nederlander door naar plek vijf. Vlak daarna kwam ook de safety car in de baan. Het was Antonio Giovinazzi die op hetzelfde punt als gisteren van de baan afschoot en in de muur belandde. 

Lees ook: Hamilton op podium: 'That guy'

Nadat de rommel opgeruimd was liet Verstappen zien hoe goed hij is. Nadat hij eerst Kimi Raikonnen pakte moest ook Daniel Ricciardo er aan geloven. Hierdoor wist de Nederlander de tweede plek te veroveren. Al vrij snel kwam Sebastian Vettel weer voorbij de Nederlander. Na alle pitstops was het afgelopen voor Stoffel Vandoorne en Fernando Alonso. Zo beleefde McLaren-Honda opnieuw een teleurstellend weekend. 

Max moest vervolgens alle zeilen bijzetten om Daniel Ricciardo van zich af te houden. Terwijl Lewis Hamilton de overwinning had te pakken en Sebastian Vettel de tweede plek werd de laatste podium plek beslist in de laatste bocht. Daniel Ricciardo probeerde het bij Max Verstappen, maar de Australiër liet zijn banden blokkeren en dus pakte de Nederlander het laatste podiumplekje. Een prestatie van een ongekend niveau. 

GO GO GO Max!

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws