Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Terugblik: Hamilton wint race vol incidenten, Verstappen snel klaar

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zette...

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zetten wij de eerste elf races nog even op een rijtje met vandaag de race waar het vorig jaar voor Max nog hosanna was, maar nu één en al ellende: Spanje!

Voor Max Verstappen zat de Grand Prix van Spanje er al na één bocht op. Na een intrigerende strijd met Sebastian Vettel was het Lewis Hamilton die de overwinning pakte in Barcelona.

Vorig jaar was het Max Verstappen die Kimi Raïkönnen keer op keer van zich afhield in Spanje. In de eerste bocht van de editie van 2017 was het echter voor beide al klaar. Bottas tikte aan de binnenkant de Ferrari aan waarna Raïkönnen niks anders kon dan Verstappen te raken. Beide coureurs schoten van de baan en reden de wielophanging aan gort. Daarmee was meteen de hoop op een stunt van Max vervlogen. 

Lees ook: Teleurgesteld Verstappen: 'Het was pech'

Sebastian Vettel had wel een goede start en nam meteen de leiding over van Lewis Hamilton.De twee maakten er vervolgens een boeiend gevecht van. Nadat Vettel al snel was gestopt kwam Hamilton maar liefst negen seconden achter de Duitser terug de baan op. Door Valtteri Bottas een tijdje Vettel te laten ophouden kon Hamilton toch weer binnen vijf seconden komen. Door een fout van Stoffel Vandoorne kwam er vervolgens een virtual safety car waardoor Hamilton voor de tweede maal naar binnen ging en Vettel vlak daarna volgde. Toen de Duitser naar buiten reed zag hij links van hem de Mercedes van Hamilton. De twee raakten elkaar kort in de eerste bocht, maar tot schade leidde het niet. 

Een paar ronden later pakte Lewis met dank aan zijn DRS Vettel op het lange stuk via de buitenkant. Hij reed daarna onbedreigd naar de overwinning. Daniel Ricciardo pakte uiteindelijk plaats drie. De Australiër dankte het laatste podiumplekje aan Bottas. De Fin zag na het rechte stuk rook uit de achterkant komen en moest zijn bolide langs de weg parkeren. Ook de prestatie van beide Force India's was geweldig. Sergio Peréz en Esteban Ocon konden niet mee in het geweld van Mercedes, Ferrari en Red Bull maar werden keurig vierde en vijfde. 

Nu maar hopen dat Max over twee weken in Monaco wel eindelijk eens de finish haalt..

 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws