Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Terugblik: Hamilton onbedreigd naar de zege, Verstappen valt uit

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zette...

De eerste helft van het Formule 1 seizoen zit er op. Terwijl Max aan het genieten is van een welverdiende vakantie zetten wij de eerste elf races nog even op een rijtje met vandaag een race waarbij ongetwijfeld bij het terugzien nog een aantal keren flink zal vloeken..

Lewis Hamilton kon zondag in Canada onbedreigd naar de zege rijden. De Mercedes-coureur pakte snel een grote voorsprong op Max Verstappen en kwam niet meer in de problemen. 

Diezelfde Verstappen had de beste start van allemaal. Buitenom pakte hij zowel Kimi Raïkönnen, Valtteri Bottas als Sebastian Vettel voor P2. De Nederlander raakte daarbij wel de voorvleugel van Vettel. De Duitser moest naar binnen en ging vanaf P18 voor een inhaalrace. Door een crash in bocht drie was het toen namelijk al voorbij voor Felipe Massa en Carlos Sainz. Ook Max viel al snel uit en zodoende kon de Nederlander maar kort genieten van P2. De accu van Verstappen begaf het. 

Lees ook: Verstappen baalt: 'Helemaal ruk dit'

Maar helaas opnieuw een grote teleurstelling voor Max..