Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Stroll tevreden: 'Goed begin van mijn carrière'

Lance Stroll kende een eerste half jaar in de Formule 1 met veel ups en downs. Eerst was er de harde kritiek van de buit...

Lance Stroll kende een eerste half jaar in de Formule 1 met veel ups en downs. Eerst was er de harde kritiek van de buitenwereld, maar na Canada en Azerbeidzjan deed Stroll die met zijn prestaties verstommen. De Canadees is dan ook blij met zijn eerste halfjaar. 

''Het was heel goed, al met al,'' zo zegt Stroll op GPUpdate.net. ''Achttien punten, een twaalfde plaats in het kampioenschap. Een podiumplek. Dat is niet slecht. Natuurlijk waren er wat moeilijke momenten, maar daar tegenover staan veel positieve punten.'' Hij is dan ook niet bezig met de publieke opinie. ''Ach. Als je een slechte race hebt krijg je kritiek, na een goede race is er lof. Zo werkt het, dat verandert nooit. De publieke opinie kan per weekend veranderen. Daar ben ik niet zo mee bezig, ik richt me op mezelf en mijn eigen prestaties."

Lees ook: Lowe: 'Onze eerste seizoenshelft is een teleurstelling'

Stroll staat na elf races op een keurige twaalfde plek in de WK-stand vlak achter teamgenoot Felipe Massa. Zijn hoogtepunt was natuurlijk de podiumplek in Azerbeidzjan, maar Stroll vindt niet dat hij daarmee heeft laten zien al van hetzelfde niveau te zijn als zijn Braziliaanse teamgenoot. ''Nee. Hij heeft meer dan tweehonderd races ervaring, ik pas elf. Dat stukje ervaring helpt. Maar ik zit er aardig bij de laatste races. In Baku had Felipe natuurlijk zijn technische probleem, maar ik zat er toen goed bij. En dat was bijvoorbeeld in Oostenrijk ook zo, al waren we daar minder competitief. Ik kan niet ontkennen dat Felipe nu nog een beetje de overhand heeft, er is nog heel veel dat ik van hem kan leren."

Wat is die jongen toch gewoon gebleven hé..