Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Stroll reed nooit eerder in regen: 'Was blij dat ik Q1 overleefde'

Was de tweede plaats van Max Verstappen al een verrassing dan was de vierde plek van Lance Stroll dat misschien nog wel...

Was de tweede plaats van Max Verstappen al een verrassing dan was de vierde plek van Lance Stroll dat misschien nog wel meer. De jongeling van Williams reed nooit eerder in de regen maar liet zien dat hij er uitermate goed mee om kan gaan. 

Door een ongelofelijke ronde neer te zetten aan het einde van Q3 hield hij Valtteri Bottas en beide Ferrari's achter zich. Ook Esteban Ocon en Nico Hülkenberg hadden het nakijken. Door de gridstraffen van Max Verstappen en Daniel Ricciardo pakte de 18-jarige Stroll een record af van de Nederlander. Hij is vanaf vandaag namelijk de jongste coureur ooit die op de eerste startrij staat. Stroll zelf was dan ook erg blij zo liet hij weten aan Sky Sports. "We hebben de laatste weekenden steeds veel problemen gehad met de wagen, vooral als het droog was. Ik was eigenlijk al blij dat we Q1 overleefden. Vandaag ging het gewoon erg goed.”

Lees ook: 'Max door gridstraf niet op eerste rij, Hamilton verbetert record Schumacher'

Stroll reed nooit eerder in de regen. "Ik kon plezier maken, het was gewoon erg leuk om te rijden. Ik heb zo goed mogelijk geprobeerd te rijden, ondanks dat ik het nog nooit had gedaan en dat werkte heel goed. We proberen voor de race van morgen geconcentreerd te blijven en hopelijk kunnen we een goede race rijden.”

Maar of een podiumplek realistisch is..