Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Stroll na podiumplek: 'Ik ben sprakeloos

De laatste maanden was de kritiek op Lance Stroll bij tijd en wijle niet mals, velen vroegen zich dan ook al af of de Ca...

De laatste maanden was de kritiek op Lance Stroll bij tijd en wijle niet mals, velen vroegen zich dan ook al af of de Canadees wel echt kon racen. De laatste weken snoert Stroll zijn criticasters de mond.

Na Monaco werd er namelijk al weddenschappen gemaakt over hoe vaak Stroll de muur ging raken in Azerbeidzjan. Uiteindelijk bleek de jongeling één van de weinigen die geen fouten maakten. Iets wat hem pardoes een podiumplaats opleverde. "Oh man. Ik ben sprakeloos", glundert Stroll. "Ik weet niet wat ik moet zeggen en besef niet helemaal wat er gebeurd is. Het was een heel hectische race waarin we altijd uit de problemen zijn gebleven. We hielden ons hoofd koel en de snelheid was de hele race dik in orde."

Lees ook: 'Stroll lijkt weg naar boven te hebben gevonden'

Stroll leek lange tijd zelfs een tweede plek te pakken, maar in het zicht van de haven kwam daar ineens nog Valtteri Bottas. De 18-jarige baalde ervan maar toch is Stroll wel gelukkig met zijn derde plek. Daarmee lijkt alle kritiek van het begin van het seizoen nu verstomd. "Ricciardo zei net al tegen me, met autosport heb je soms een haat liefde-verhouding. Ik heb het lastig gehad, maar de laatste twee races waren geweldig. Nu ben ik in de wolken."

Kom dan maar snel terug want over twee weken moet je weer, Lance!