Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Stroll lijkt weg naar boven gevonden te hebben

Lance Stroll eindigde twee weken geleden voor het eerst in de punten in zijn eigen thuisrace. De Canadees gaf daarna aan...

Lance Stroll eindigde twee weken geleden voor het eerst in de punten in zijn eigen thuisrace. De Canadees gaf daarna aan te hopen daarmee de stijgende lijn te hebben gevonden. 

Die lijn trekt Stroll voorlopig door in Azerbeidzjan. De jongeling haalde tijdens de kwalificatie voor het eerst Q3 en versloeg ook voor het eerst teammaat Felipe Massa. "Het was een goede dag en het is tot dusver ook een goed weekend. Ik voel me comfortabel en zeker in de wagen, en het circuit ligt mij. Ik kwam een klein beetje tekort in Q3: volgens mij had er meer ingezeten, aangezien ik vier tienden inleverde ten opzichte van mijn ronde in Q2. Het was moeilijk om de banden op temperatuur te krijgen, aangezien de baan minder warm was dan voor de code rood. Bovendien hadden we maar één rondje waarin het moest lukken."

Lees ook: 'Eindelijk' punten voor Stroll

Felipe Massa hield zijn auto maar een aantal keren net uit de muur, maar was het met Stroll eens dat het lastig was om de banden goed op temperatuur te krijgen. "Het lukte me maar niet om de banden op de optimale temperatuur te krijgen. De wagen was beter op gebruikte dan op nieuwe banden, en de rode vlag heeft ons zeker niet geholpen. Ik ben erg blij voor Lance, hij wist de banden beter aan het werk te krijgen dan ik. Nu moeten we ons concentreren op de race, ik ben er zeker van dat het qua resultaat beter kan dan vandaag."

En dat zou zeker voor Stroll een opsteker zijn!