Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Steiner is voorstander van meer racen

Liberty Media heeft sinds de overname van de Formule 1 grootste plannen. Zo zou de maatschappij meer stratencircuits op...

Liberty Media heeft sinds de overname van de Formule 1 grootste plannen. Zo zou de maatschappij meer stratencircuits op de kalender willen hebben om het spektakel te vergroten, maar ook wil het aantal race uitbreiden van 20 naar 25. Guenther Steiner van Haas F1 is een voorstander van dat plan. 

"Ik ben niet tegen het rijden van meer races, maar we moeten wel goed kijken naar het schema. Dat we dan bijvoorbeeld niet meer de hele tijd van en naar Azië moeten," aldus de racing director. "Maar in principe heb ik niets tegen een kalender van 25 wedstrijden. Als het goed gepland wordt, zijn de teams niet heel veel meer van huis."

Lees ook: Abiteboul: 'We moeten motoren minder belangrijk maken'

Steiner weet wel dat de teams moeten gaan nadenken hoe ze het logistiek gaan oplossen. "Wellicht wil niet iedereen 25 races doen, maar ik denk dat dit allemaal wel geregeld kan worden. Als we het slim doen, is het niet heel veel meer. Het kostenplaatje groeit wel, aangezien je meer reist en ook meer onderdelen nodig hebt omdat je meer racet. Maar over het algemeen vinden we altijd, als we genoeg tijd krijgen om ons goed voor te bereiden, een oplossing."

En als fans kunnen we dit alleen maar toejuichen.