Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Spectaculaire crashes: Robert Kubica

In het verleden waren er verschillende spectaculaire crashes. Sommige helaas ook met de dood tot gevolg. In ons Fo...

In het verleden waren er verschillende spectaculaire crashes. Sommige helaas ook met de dood tot gevolg. In ons Formule 1 magazine kijken we terug op een aantal van deze crashes. Micha Jacobs schreef over de crash van Robert Kubica in Canada in 2007.

Tegen een betonnen muur aanrijden doe je niet voor de lol, zeker niet met een snelheid van 278 kilometer per uur. Robert Kubica, rijdend in de BMW van Sauber, kan er na zijn crash op het circuit in Montreal over meepraten. Dat de Pool na zo’n klap überhaupt nog kan praten is eigenlijk niet voor te stellen.

Lees ook: 'Spectaculaire crashes: Ralf Schumacher'

Het gebeurt allemaal in de 27ste ronde waar hij in de beruchte hairpin de auto van Jarno Trulli raakt, een stuk gras meepakt en als een steen wordt gekatapulteerd. Eerst vliegt hij met de neus van zijn auto tegen de muur, daarna stuitert hij zonder neus terug de baan op, vervolgens raakt hij de muur aan de andere kant van het circuit en pas dan komt hij tot stilstand. Die gast is morsdood, denkt iedereen.

Maar nee. Zelfs zijn voet die bloot komt te liggen tijdens deze horrorcrash (zie foto) blijft ongedeerd. Kubica moet op last van de dokter één race rust houden, dat wel, maar daarna mag hij weer als vanouds vlammen. Opmerkelijk detail: Kubica wint in zijn carrière één Formule 1-race. Welke? Die van Canada, precies een jaar later.

Dat is vast geen toeval geweest..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws