Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Slechte dag Massa door crash: 'Hopen dat het vandaag beter gaat'

Felipe Massa had het begin van het raceweekend in België anders voorgesteld. De Braziliaan wilde nadat hij in Honga...

Felipe Massa had het begin van het raceweekend in België anders voorgesteld. De Braziliaan wilde nadat hij in Hongarije niet kon racen door ziekte graag veel rondjes rijden, maar door een crash werden het er uiteindelijk maar drie.

''Het was echt een erg slechte dag,'' zo vertelt Massa na afloop van de twee trainingen. ''Ik zag het niet aankomen, ik verloor de achterkant toen ik bij Malmedy de kerbstone aan de binnenzijde aanraakte. Er is geen grote uitloopstrook daar, dus ik had weinig tijd om te corrigeren. Daardoor vloog ik hard de bandenstapel in en sloopte ik de wagen. We moesten het chassis vervangen en als je zoiets doet, moet de FIA het nieuwe chassis keuren. Daar was echter niet genoeg tijd voor en daardoor kon ik ook in de tweede training niet rijden."

Lees ook: 'Scheuren op Spa'

Negen jaar geleden boekte Massa nog een overwinning op Spa-Francorchamps maar nu begon de het weekend in mineur voor Massa. Hij hoop dan ook op een betere dag vandaag. ''Erg jammer om zoveel tijd te verliezen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we alles op kunnen lossen en ik hoop dat we vandaag een betere dag tegemoet kunnen zien.''

En dan zal Massa zoals zo vaak waarschijnlijk gewoon in Q3 zitten.