Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Sauber en Kaltenborn per direct uit elkaar

Gisteren waren er de geruchten, maar donderdagochtend bevestigde Sauber het vertrek van Monisha Kaltenborn. In een...

Gisteren waren er de geruchten, maar donderdagochtend bevestigde Sauber het vertrek van Monisha Kaltenborn. In een korte verklaring zegt het team dat een verschil aan inzicht de reden is voor de breuk. 

"Helaas moet Longbow Finance melden dat, met wederzijds goedvinden en door een verschil in inzicht over de toekomst van het bedrijf, Monisha Kaltenborn haar post bij de Sauber Group per direct verlaat. We willen haar bedanken voor de vele jaren van sterke leiderschap en haar passie voor het team van Sauber. We wensen haar het beste voor de toekomst," zo laat directeur Pascal Picci weten. 

Lees ook: Vettel ziet nut niet van sociale media: 'Maak liever een praatje'

Dan was er ook nog het gerucht dat Marcus Ericsson binnen de Sauber Group een voorkeurspositie zou hebben. Sauber laat duidelijk weten dat deze geruchten schadelijk zijn voor de coureurs, maar ook voor hun management. "De eigenaars en bestuurders van Sauber Motorsport AG nemen scherp afstand van de speculatieve berichten die wijdverspreid zijn in de media dat onze coureurs geen gelijke behandeling krijgen of gekregen hebben. Dit is niet alleen pertinent onwaar, het zou haaks staan op de filosofie die het team al lange tijd hanteert."

Het lijkt wel even Goede Tijden Slechte Tijden bij onze vrienden van Sauber..