Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Sainz wil met Red Bull wereldtitel pakken

Samen met Max Verstappen debuteerde Carlos Sainz in 2015 voor Scuduria Torro Rosso in de Formule 1. Een jaar later zag h...

Samen met Max Verstappen debuteerde Carlos Sainz in 2015 voor Scuduria Torro Rosso in de Formule 1. Een jaar later zag hij zijn maatje de overstap maken naar grote broer Red Bull iets wat de Spanjaard ook nastreeft. 

Toch moet de Madrileen voorlopig geduld hebben want zolang Daniel Ricciardo en Max Verstappen op hun plek zitten bij Red Bull komt er geen stoeltje vrij. "Red Bull weet dat ik met het 'A-team' wil knokken om de wereldtitel," zo vertelt Sainz aan Crash.net. "Die kans ga ik vast krijgen als ik goede resultaten blijf boeken. Het doel van Toro Rosso is om tenminste vijfde bij de constructeurs te worden, persoonlijk wil ik gewoon zoveel mogelijk punten scoren." 

Lees ook: Sainz: 'Geweldig zo'n eigen tribune'

Sainz heeft er op dit moment 25 en is tevreden met de start van het seizoen. "De vroege score in Melbourne was fijn, de race in Monaco springt er wat mij betreft bovenuit. Het was niet zo gemakkelijk als dat het leek. We hebben soms moeite gehad om ons binnen de top twaalf te kwalificeren, aangezien het een stuk competitiever is geworden in het middenveld."

Maar voorlopig is het dus nog even wachten op een kans bij het 'grotere' Red Bull.