Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Russell positief na test met halo: 'Had nu geen last van de zon'

Er is veel geschreven de laatste weken over de halo. Nog steeds blijft het een veel besproken onderwerp in de paddock va...

Er is veel geschreven de laatste weken over de halo. Nog steeds blijft het een veel besproken onderwerp in de paddock van de Formule 1. Tijdens de testen afgelopen week in Hongarije mocht testcoureur George Russell testen met de Halo. Iets wat hem zeker niet tegen viel. 

"Het zicht met de halo op de auto was veel beter dan ik verwacht had. En toen de zon aan het eind van de middag zakte had ik daar geen last van, want de halo blokkeerde de zonnestralen. Dus ik kon op dat moment eigenlijk meer zien dan normaal gesproken. Vanuit het perspectief van een coureur kan ik alleen maar zeggen dat het zicht helemaal prima is," De Brit gaf nog wel een kanttekening mee. "VDe enige belemmering zou, in potentie, het zien van de startlichten kunnen zijn. In en uit de auto klimmen met een halo vereist enige oefening. Dat was eerst even lastig, maar na een paar keer ging het prima," aldus de jongeling. 

Lees ook: 'Vettel over halo: 'Je kan er levens mee redden'

De FIA kwam in Hongarije juist met een uitleg voor de internationale pers waarom het voor de Halo heeft gekozen en waarvoor de halo volgens autosportbond moet gaan werken. 

En nu maar wachten tot 2018..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!