Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Ricciardo ziet kansen: 'Hoef geen vrienden te maken'

Daniel Ricciardo baalde van zijn kwalificatie, maar ziet wel volop kansen voor de race. En daarbij telt maar é&ea...

Daniel Ricciardo baalde van zijn kwalificatie, maar ziet wel volop kansen voor de race. En daarbij telt maar één ding: naar voren!

''We vinden wel een weg om snel te zijn morgen", vertelde hij aan Motorsport.com. ''Als we op de baan voor ze kunnen komen, zijn we een stuk verder. Het wordt een leuke race. Ik weet niet hoeveel vrienden ik overhoud na afloop maar dat is oké." Een ding is duidelijk Ricciardo gaat agressief rijden want een goede start heeft de Australiër volgens zichzelf niet per se nodig. ''Ik heb me hier eerder ook vermaakt met inhaalacties. Als ik dat vuur mee kan nemen in de race van morgen zou het goed moeten komen."

Lees ook: Verstappen blij met P5: 'Eindelijk balans in de auto'

Ricciardo moest de derde vrije training bijna volledig missen door een hydraulisch probleem. Iets waar hij last van had tijdens de kwalificatie. ''Ik realiseerde me in Q1 dat het fijn was geweest om wat extra te hebben kunnen rijden. We moesten een beetje gokken. Dat hebben we gedaan en we dachten dat het zou werken maar we hebben er niet het uiterste uit gehaald in de kwalificatie. De wagen vereiste nog flink wat werk en we hadden het beter voor elkaar in Q3, maar het was nog steeds niet goed genoeg om mij tevreden te stellen.''

Wij zijn ineens wel heel erg benieuwd naar de race.. 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws