Door: Jelmer Wijnstra Fotografie: Getty Images
Formule 1

Ricciardo wil in Australië strijden voor het podium

Daniel Ricciardo blikt in de Australische kranten vooruit op het seizoen. Eentje die hij maar wat graag wil beginnen met een podiumplek in zijn eigen Australië.

“Dit is een belangrijk moment in mijn carrière, het is een spannende periode,” zo zegt de goedlachse Australiër tegen The West Australian. “Het is mijn doel om gewoon goed voorbereid aan te komen in Melbourne. Ik denk dat ik dan sterk aan het seizoen kan beginnen, wat mijn zaak goed zal doen."

Vorig jaar bleek de Renault motor niet altijd even betrouwbaar. “Wat betreft de betrouwbaarheid van de motor lijken we er nu al beter voor te staan. En we hebben nog steeds een week of zes te gaan tot de eerste race. Maar ook aerodynamisch gezien lijken we op koers te liggen. Als de auto op de baan net zo rijdt als op dit moment in de simulator, dan zouden we in Melbourne in een betere positie moeten zitten en hopelijk kunnen we dan minimaal voor het podium vechten."


Red Bull presenteert nieuwe RB14 Verstappen op 19 februari
Lees ook:
Red Bull presenteert nieuwe RB14 Verstappen op 19 februari
Waar de meeste teams al de aankondiging hadden gedaan wanneer het de nieuwe auto presenteert maar Red Bull nog niet. Gisteren maakt de renstal bekend het doek volgende week maandag ...

Ook kijkt Ricciardo uit naar een hernieuwde strijd met Max Verstappen. Een strijd die hij afgelopen jaar in de kwalificatie verloor. “Ik kijk er wel naar uit. Er zijn geen vraagtekens meer. Elke keer als de een de ander verslaat, wordt het uitgelegd als een zeer sterk resultaat."