Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Ricciardo: 'We hadden liever de punten van Seb gehad'

Voorafgaande aan het seizoen hoopte Red Bull Racing mee te kunnen gaan doen aan de titel, maar tijdens de tests in Barce...

Voorafgaande aan het seizoen hoopte Red Bull Racing mee te kunnen gaan doen aan de titel, maar tijdens de tests in Barcelona werd al wel duidelijk dat Ferrari en Mercedes een voorsprong hebben op het team van Daniel Ricciardo en Max Verstappen. De Australiër vindt wel dat Red Bull op de goede weg is. 

"We hadden absoluut beter willen zijn dan waar we nu staan. Het is leuk om wat opeenvolgende podiumplaatsen te hebben gepakt, maar we hadden veel liever de score van Sebastian Vettel gehad," zo vertelt Ricciardo op de officiële website van Red Bull. Met dat puntenaantal had Red Bull boven aan gestaan in het kampioenschap. 

Lees ook: Verstappen: 'Baku is een speciaal stratencircuit'

Toch weet Ricciardo dat he team er alles aan om de aansluiting te vinden. "Maar goed, we zijn ons bewust van hoe we er nu voor staan. We moeten dus stappen blijven zetten. Ik heb het gevoel dat we in de laatste paar races meer hebben geleerd dan in alle wedstrijden daarvoor. Dit zal helpen het proces te versnellen."

Maar een overwinning lijkt er voorlopig niet in te zitten..