Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Ricciardo: 'Max is misschien wel te snel voor onze wagen'

Daniel Ricciardo heeft de laatste tijd de handen vol aan zijn teamgenoot Max Verstappen. Al sinds Spanje verslaat Max he...

Daniel Ricciardo heeft de laatste tijd de handen vol aan zijn teamgenoot Max Verstappen. Al sinds Spanje verslaat Max hem elke keer in de kwalificatie, maar toch scoort de Australiër de meeste punten voor Red Bull Racing. 

Toch is wel duidelijk waar dat doorkomt. Verstappen valt bijna altijd uit en Ricciardo haalt de laatste races constant het podium. Sinds Barcelona heeft hij zelfs de meeste punten van het hele veld bij elkaar gesprokkeld. Toch werd Ricciardo gevraagd naar een verklaring over het vele pech wat Max op dit moment heeft. Hij heeft me de laatste vier races verslagen in de kwalificatie. Dus misschien is hij gewoon te snel en houdt de motor het niet vol," zo grapt de Australiër tijdens het persmoment. "Maar nu even zonder gekheid. Ik heb geen idee waarom het telkens bij hem misgaat. Het ligt zeker niet aan hem. Ik houd niet zo van woorden als 'geluk' en 'pech', maar dit kan je bijna niet anders noemen."

Lees ook: 'Max en Daniel, een goed stel'

Toch is het ook voor Ricciardo duidelijk dat hij op dit moment geen antwoord heeft op het hoge tempo wat Max kan rijden. "Ik heb een paar foutjes gemaakt, maar Max is gewoon snel. Ik moet hem daar de credits voor geven. Hij rijdt heel goed en voelt zich goed in de auto. Zijn vertrouwen groeit en dat helpt hem. Zelf moet ik minder fouten gaan maken, maar dat is nu geen excuus. Max doet het goed."

Nu moet zijn auto het nog goed gaan doen..