Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Ricciardo: 'Ik ben geen tweede viool of bruidsmeisje'

Daniel Ricciardo rijdt komend jaar sowieso nog een jaar naast Max Verstappen in de Red Bull, maar daarna loopt zijn cont...

Daniel Ricciardo rijdt komend jaar sowieso nog een jaar naast Max Verstappen in de Red Bull, maar daarna loopt zijn contract af. Zelf weet hij ook nog niet wat er dan gaat gebeuren. Blijft hij bij Red Bull of gaat hij naar een ander topteam? 

"Ik heb eerlijk gezegd nog niet over de toekomst nagedacht maar ik ga nergens tweede viool spelen," zo vertelt de 28-jarige aan de Australische Sky Sports. ''Als je bezig bent met een onderhandelingsproces, is dat het eerste waar je over begint. Je wil gelijk materiaal, niemand heeft zin om tweede viool te spelen. Ik zou mee moeten kunnen strijden voor de topplaatsen, als een team mij vraagt om het bruidsmeisje te zijn dan zeg ik zonder twijfel nee."

Lees ook: Ricciardo is oké met Max: 'Hij gaf me een joint'

De Australiër wordt al een tijdje genoemd als opvolger van Kimi Raïkkönen bij Ferrari. De Fin heeft ook een contract tot 2018 en het lijkt onwaarschijnlijk dat hij nog een jaar doorgaat. Ook al lijkt de relatie met Sebastian Vettel nog zo goed. ''Het is duidelijk dat Seb momenteel blij is met zijn teamgenoot, dat kan niemand zijn ontgaan,'' is het enige wat Ricciardo er over wil zeggen. 

Toch lijkt die overstap onwaarschijnlijk want dan wordt hij inderdaad bruidsmeisje..