Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Renault: 'We zetten stappen voorwaarts'

Renault en de motor het blijft een verhaal waar je over kan blijven schrijven. In Azerbeidzjan ging het opnieuw mis en k...

Renault en de motor het blijft een verhaal waar je over kan blijven schrijven. In Azerbeidzjan ging het opnieuw mis en kende Jolyon Palmer en onze eigen Max Verstappen problemen met de motor, maar toch is de motor veel beter dan eerder dit seizoen. In Oostenrijk worden er dan ook geen problemen verwacht of toch wel..

"De Red Bull Ring is een baan die gevoelig is voor motorvermogen, het zal waarschijnlijk in de lijn van Baku liggen," zo vertelt Remi Taffin, de technisch verantwoordelijke van Renault. "We willen de stappen op motorisch gebied consolideren in Oostenrijk maar hopen nog net dat kleine beetje meer te kunnen geven. Er zitten geen complete updates aan te komen, we nemen gewoonweg elke keer wat verbeteringen mee.

Lees ook: Verstappen: 'Ik moest even afkoelen'

Toch heeft Renault volgens Taffin een stap voorwaarts gezet in Baku. "Dat kwam niet door nieuwe componenten, maar door gecontinueerde ontwikkeling. Ondanks dat we in onze nopjes waren met de door Renault aangedreven overwinning van Daniel Ricciardo bleek duidelijk dat we betrouwbaarheidsproblemen hebben. We hebben nieuwe procedures in werking gesteld om in de toekomst nog sneller op de hoogte te zijn van eventuele problemen voordat de wagens überhaupt de baan oprijden."

En nu maar hopen dat het effect heeft..