Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Red Bull legt lat hoog voor tweede seizoenshelft

Christian Horner weet dat het niet meer mogelijk is dat zijn team Mercedes en Ferrari zal achterhalen, maar de teambaas...

Christian Horner weet dat het niet meer mogelijk is dat zijn team Mercedes en Ferrari zal achterhalen, maar de teambaas van Max Verstappen wil wel in de tweede helft van het seizoen meer punten scoren dan het rode paard. 

''Wat realistisch is om te verwachten na de zomer? Nou, het gat naar Mercedes en Ferrari in het WK is te groot om te dichten. Maar ik zou in de tweede helft van dit jaar meer punten willen halen dan Ferrari. We moeten ervoor zorgen dat we iedere race mee kunnen strijden om de podiumplaatsen. Dan is dit een realistische en agressieve doelstelling, denk ik." Horner rekende al uit dat zijn team in de laatste vier races voor Hongarije maar twee punten minder pakte dan de mannen van Ferrari. Iets wat hem sterkt in zijn doelstelling. 

Lees ook: Verstappen over eerste seizoenshelft: 'Mogen tevreden zijn'

Max Verstappen vond het in gesprek met GPUpdate.net een vrij optimistisch doelstelling van zijn baas en ziet het dan ook niet snel gebeuren. ''Maar ja, we gaan het zien. We moeten wel altijd positief blijven. Hopelijk kunnen we nog een paar stappen zetten, dan hebben we wel kans denk ik."

Moet Max wel wat vaker de finish kunnen halen..

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws