Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Raïkönnen: 'Ik wil meer vooraan rijden'

Kimi Raïkönnen lijkt door velen al afgeschreven te zijn, maar de Fin zelf baalt ook van zijn eerste seizoenshe...

Kimi Raïkönnen lijkt door velen al afgeschreven te zijn, maar de Fin zelf baalt ook van zijn eerste seizoenshelft als hij er op terug kijkt. 

''Laat het in ieder geval duidelijk zijn dat ik persoonlijk gezien niet tevreden ben met de eerste helft van dit jaar,'' zo is het ijskonijn duidelijk. ''Ik wil races winnen en ik wil constant vooraan kunnen staan. Dat is zeker niet het geval geweest in de eerste seizoenshelft.'' In Hongarije kon Raïkönnen onlangs wel winnen maar het team wilde Sebastian Vettel voor hem houden met het oog op de wereldtitel. En dus had Raïkönnen al wel kunnen winnen.

Lees ook: Raïkönnen: 'Tweede plaats voelt nooit goed'

''Qua snelheid zit het wel goed, daar maak ik mij geen zorgen over. Het gaat erom dat je de juiste zaken op de juiste plekken krijgt.'' En dat lukte Raïkönnen nog niet al te vaak gezien de vele teleurstellingen. ''Het is duidelijk dat als je niet finisht, dat dat je dieptepunten van het seizoen zijn. Echter: dat hoort erbij en dat gebeurt nu eenmaal soms. Mijn hoogtepunt zal Silverstone zijn, waar ik mij goed voelde en ik het naar mijn zin had. Er zijn altijd goede momenten in een weekend en er kunnen altijd mindere zijn."

Maar ook nu laat de Fin weer zien vrij koeltjes te zijn..