Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Pérez van achttien naar zeven: 'Trots op het team'

Wat Max Verstappen deed in China deed Sergio Pérez in Bahrain. Vanuit de achterhoede helemaal naar voren rijden....

Wat Max Verstappen deed in China deed Sergio Pérez in Bahrain. Vanuit de achterhoede helemaal naar voren rijden. Waar Verstappen zijn race eindigde op het podium voelde P7 voor Perez ook als een podiumplek. Het betekende ook de dertiende puntenfinishes op rij voor de Mexicaan

"Om vanaf de achttiende startplaats als zevende te eindigen is een prachtig herstel. We mogen heel blij zijn. Dertien achtereenvolgende puntenfinishes is een ongelooflijke prestatie. Ik ben heel erg trots op het team." Net als Verstappen legde Pérez de basis voor zijn inhaalrace in de eerste ronde. "Ik maakte vijf plaatsen goed en lag na één rondje al dertiende. We hebben daarna een zo lang mogelijke eerste stint gereden en de safety car hielp ons daarbij ook een handje,hij kwam namelijk precies toen ik een pitstop moest maken. Als team hebben we de perfecte race gereden."

Lees ook: 'Snelheidsduivel' Pérez meteen beboet'

Toch denkt de 27-jarige dat het nog beter kan voor hem en Force India. "We weten dat we de auto nog op veel punten kunnen verbeteren en dat er meer inzit, juist daarom voelt het zo goed om voor de derde race op rij met twee auto's in de punten te eindigen. We hebben ook opnieuw laten zien dat we ons kunnen herstellen van een slechte kwalificatie."

Keep up the good work, Sergio!