Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Peréz: 'Ocon moet leren wat racen precies inhoudt'

Sinds de aanrijding tussen Esteban Ocon en Sergio Pérez in Azerbeidzjan is de sfeer in het Force India team er ni...

Sinds de aanrijding tussen Esteban Ocon en Sergio Pérez in Azerbeidzjan is de sfeer in het Force India team er niet beter op geworden. De twee kemphanen hebben elkaar sinds de crash in Baku zelfs niet meer gesproken..

""Mijn mening is niet veranderd. Volgens mij had ik niets anders kunnen doen om dit ongeluk te voorkomen," zo zegt de Mexicaan twee weken later in Oostenrijk. "We hebben elkaar sindsdien ook niet meer gesproken, misschien dat dit later vandaag nog gebeurt." Volgens Pérez moet de jonge Fransman nog veel leren. "Esteban moet gewoon begrijpen wat racen inhoudt. Je moet de strijd met elkaar aangaan, maar niet tegen elkaar aanrijden. Je moet altijd respectvol met elkaar omgaan."

Lees ook: 'Verdwijnt India uit de Formule 1'

Pérez vocht altijd harde gevechten met zijn teamgenoten uit, maar dat ging nooit over het randje. "Met Nico Hülkenberg heb ik in vier jaar nooit een probleem gehad. We hebben stevige duels uitgevochten, maar waren altijd vrij om te racen. En als Esteban beseft wat racen inhoudt, zal het ook geen probleem zijn. Of het een gebrek aan ervaring bij hem is? Dat weet ik niet, ik weet niet hoe hij het in de opstapklassen gedaan heeft. Maar het heeft met respect te maken, je kan niet zomaar tegen iemand aanrijden. Dat verpest je race.

Nu maar hopen dat het verder rustig blijft bij onze roze vrienden..