Door: Jelmer Wijnstra
Formule 1

Palmer: 'Ik zal voor wat koude drankjes zorgen'

Jolyon Palmer staat de laatste weken onder een hoge druk. Er wordt al weken gespeculeerd dat de Brit vervangen gaat word...

Jolyon Palmer staat de laatste weken onder een hoge druk. Er wordt al weken gespeculeerd dat de Brit vervangen gaat worden. Hij doet zijn naam dan ook niet eer aan door de vrije trainingen te eindigen in de muur.

'Niemand wilde dat de dag op deze manier zo eindigen,'' zo begint Palmer na afloop.  "Toch zag het er in de eerste vrije training goed uit. Het was positief dat we het weekend begonnen in de top tien, al liep ik schade aan mijn voorvleugel en vloer op nadat ik te wijd ging en te maken kreeg met de gevolgen van de nieuwe kerbstones." Het zorgde er direct voor dat de eerste training voorbij was want het puin wat de Renault achterliet moest opgeruimd worden en dus was er een code rood.

Lees ook: Renault: 'We zetten stappen voorwaarts'

Diezelfde code rood veroorzaakte Palmer in de middag nog eens. In de laatste bocht voor start finish verloor Palmer de controle en eindigde hard in de muur. ''"Mijn auto voelde vanaf het begin van de tweede training niet goed. Dit leidde ertoe dat ik hem in de muur zette. In aanloop naar zaterdag moeten we de afstelling goed doornemen, want we weten dat het potentieel aanwezig is. De monteurs aan mijn kant van de garage hebben wel wat werk te doen, dus ik zal ervoor zorgen dat na het weekend wat koude drankjes klaarstaan om ze te bedanken."

Dat is wel het minste wat je kan doen, Jolyon! 

Word nu abonnee van Panorama!

JA, IK WORD NU ABONNEE!

Gerelateerd nieuws